Lunch

Bloemkool-currysoep

Wist je dat...
kokosnoten eigenlijk geen noten zijn, maar vruchten?
Ontdek meer
Wist je dat...
kokosnoten eigenlijk geen noten zijn, maar vruchten?
Ontdek meer

Bloemkool-currysoep

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel verschillende recepten voor een heerlijke soep, waaronder deze bloemkool-currysoep. En dit is er zo één die je absoluut geprobeerd wilt hebben! Met als basis Jumbo Fairtrade Bio light kokosmelk gecombineerd met geroosterde bloemkoolroosjes en curry madras kruiden. Binnen 25 minuten zet je een heerlijke gevarieerde soep op tafel.
Aantal personen
-
+

Boodschappenlijst

Aan de slag!

Aan de slag!

Bereidingstijd
25 minuten
|
4 personen
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. 
  2. Meng in een kom de bloemkoolroosjes, wortels, curry madras kruiden en olijfolie. 
  3. Verdeel op een bakplaat en rooster in de oven voor 15 min op 220°C.
  4. Fruit de ui in een soeppan en voeg de knoflook en gember toe. Bak kort mee.
  5. Voeg de geroosterde groente toe en blus het af met de bouillon. Breng het kort aan de kook.
  6. Gebruik een staafmixer of keukenmachine om de soep glad te pureren. 
  7. Voeg de Jumbo Fairtrade Bio light kokosmelk toe en roer goed door. 
  8. Garneer voor het serveren de soep met extra kokosmelk, kokosvlokken, verse koriander en sumak. 
Auteur recept: Jenna Heysters

"Het levensonderhoud van mijn familie is altijd afhankelijk geweest van kokospalmen."

Ponisih doorbreekt als boer traditionele rollenpatronen tussen mannen en vrouwen. In plaats van vooral de suiker te koken, zoals de vrouwen in haar gemeenschap gewoonlijk doen, beklimt ze kokospalmen van meer dan 15 meter hoog om er sap uit te halen.

LEES MEER

Binnen 25 minuten zet je een heerlijke gevarieerde soep op tafel.