Diner

Bami Goreng

Wist je dat...
bami oorspronkelijk afkomstig is uit China? Ba betekent vlees en Mie tarwenoedels. Het gerecht is uiteindelijk overgewaaid naar Indonesië waar ze het gerecht gingen bakken (goreng in Bahasa).
Wist je dat...
bami oorspronkelijk afkomstig is uit China? Ba betekent vlees en Mie tarwenoedels. Het gerecht is uiteindelijk overgewaaid naar Indonesië waar ze het gerecht gingen bakken (goreng in Bahasa).

Bami Goreng

Wordt het eens tijd voor een ander recept? Maak een switch naar de Indonesische keuken. Super yummy en ook nog eens super easy! Deze Bami Goreng gemaakt met de kruidenpasta van Fairtrade Original heb je binnen 15 minuten op tafel. Klaar voor de start, af!
Aantal personen
-
+

Boodschappenlijst

Aan de slag!

Aan de slag!

Bereidingstijd
15 minuten
|
4 personen
  1. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Haal de tofu uit de verpakking. Leg een paar vellen keukenpapier op een bord, leg de tofu op het bord en doe daar nog een aantal vellen keukenpapier op.
  3. Leg daar dan een paar zware kookboeken of pan op en laat 10 minuten staan om de tofu te laten uitlekken.
  4. Snijd de broccoli in roosjes, de paprika in reepjes en de paksoi in stukjes.
  5. Verhit 1 el olie in een pan, bak de groenten beetgaar, haal ze uit de pan en zet de groente apart.
  6. Snijd de tofu in blokjes, doe ze in een kom, voeg de maïzena toe en haal de blokjes erdoor tot ze rondom helemaal bedekt zijn.
  7. Verhit de resterende olie in de pan, bak de tofu blokjes goudbruin, haal ze uit de pan en zet apart.
  8. Verhit de kruidenpasta in de pan, voeg er 2 el water aan toe, breng het aan de kook, voeg de groenten en noedels toe en meng goed door. 
  9. Voeg de crispy tofu toe.
  10. Serveer met gehakte pinda’s en verse koriander.