Diner

Zoet aardappel schotel met bananenpuree en pecannoten crumble

Zoet aardappel schotel met bananenpuree en pecannoten crumble

Aantal personen
-
+

Boodschappenlijst

Aan de slag!

Aan de slag!

Bereidingstijd
40-45 minuten
|
10 personen
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel, wikkel het in aluminiumfolie en plaats het op een bakplaat voor 50 minuten in een voorverwarmde oven.
  3. Bak de laatste 10 minuten de ongepelde banaan mee met de zoete aardappel.
  4. Laat het 10 minuten afkoelen.
  5. Snijd de zoete aardappel doormidden en schep het vruchtvlees in een kom. Pel de banaan en voeg het toe.
  6. Prak de de zoete aardappel met banaan en meng het goed door.
  7. Meng de boter, sinaasappelsap en gemberpoeder erdoor en breng het op smaak met zout en peper en doe het in een ovenschaal.
  8. Hak de pecannoten en mix het samen met de bruine suiker, boter, bloem en kaneel met je vingertoppen tot grove kruimel.
  9. Strooi het over de zoete aardappel en banaan puree en bak het in een voorverwarmde oven 180°C en bak het goudbruin 15-20 minuten.