Ontbijt

Kokos Wentelteefjes

Wist je dat...
het planten van nieuwe, kortere kokospalmen (Genjah Entok Palm) het plukken van kokosnoten minder gevaarlijk maakt? Hierdoor zijn er meer vrouwen die ook als kokosboerin aan de slag gaan.
Ontdek meer
Wist je dat...
het planten van nieuwe, kortere kokospalmen (Genjah Entok Palm) het plukken van kokosnoten minder gevaarlijk maakt? Hierdoor zijn er meer vrouwen die ook als kokosboerin aan de slag gaan.
Ontdek meer

Kokos Wentelteefjes

Als je echt wil smullen maak je dit voor ontbijt, lunch of als toetje! Deze kokos wentelteefjes met kaneelsuiker en banaan zijn FAIRy lekker en ook nog eens snel te maken.
Aantal personen
-
+

Boodschappenlijst

Aan de slag!

Aan de slag!

Bereidingstijd
20 minuten
|
2 personen
  1. Klop de eieren met de kokosmelk en vanille aroma in een mengkom schuimig.
  2. Snijd de sneetjes brood schuin doormidden en wentel deze één voor één door het eimengsel. Leg op een bordje.
  3. Verwarm wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes per twee tegelijk in de pan tot ze aan beide zijden goudbruin zijn, zo’n 2 tot 3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en herhaal met de andere wentelteefjes.
  4. Roer ondertussen de rietsuiker en de kaneel door elkaar in een klein schaaltje en snijd de banaan in schuine plakjes.
  5. Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Verdeel de wentelteefjes over een bord.
  7. Beleg met de plakjes banaan en strooi de kaneelsuiker en geroosterde kokosrasp er overheen.

"Het levensonderhoud van mijn familie is altijd afhankelijk geweest van kokospalmen."

Ponisih doorbreekt als boer traditionele rollenpatronen tussen mannen en vrouwen. In plaats van vooral de suiker te koken, zoals de vrouwen in haar gemeenschap gewoonlijk doen, beklimt ze kokospalmen van meer dan 15 meter hoog om er sap uit te halen.

LEES MEER

Voeg als garnering munt toe voor wat extra smaak en kleur