Wat eten we vandaag? Kipshoarma bowl met gele rijst en salade! Dit recept is prachtig om te zien en ‘n feest voor je smaakpapillen! Je zet dit ook nog eens binnen 20 minuutjes op tafel.
Aantal personen
-
+
Boodschappenlijst
Aan de slag!
Aan de slag!
Bereidingstijd
20 minuten
|
2 personen
Kook de rijst samen met de kurkuma gaar in een pannetje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kipfilet in reepjes. Meng deze in een schaaltje met de olijfolie, citroensap en alle kruiden. Roer goed door elkaar. Laat dit minimaal een kwartiertje marineren.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes, halveer de tomaatjes, snipper de ui grof en snijd de paprika in stukjes. Hak de peterselie fijn. Doe alles in een schaal besprenkel met citroensap, olijfolie, peper en zout en de peterselie.
Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de kip shoarma reepjes gaar en goudbruin in 4-6 minuten.
Maak de bowls op, verdeel de rijst over twee diepe borden, leg hier de kipreepjes bij samen met de Romaine sla en de groenten.
Maak de yoghurt-knoflooksaus. Pers het teentje knoflook en hak de peterselie fijn. Meng met de yoghurt. Serveer dit bij de bowls.
Tips!
Snijd wat Kalamata olijven in plakjes en voeg deze toe aan de salade. Iets meer gemak? Je kunt natuurlijk ook kant en klare shoarma kruiden gebruiken als je dit makkelijker vindt.