Lunch

Krokante Caeser Salade met Cashew

Wist je dat...
90% van alle Afrikaanse cashewnoten in de Nederlandse winkels wordt eerst wordt verscheept naar Azië om daar gepeld te worden. Dat is een omweg van 12.000 kilometer! Dit zijn onnodige veel voedselkilometers. Door de cashewnoten lokaal te verwerken komt een einde aan de omreiscashews.
Wist je dat...
90% van alle Afrikaanse cashewnoten in de Nederlandse winkels wordt eerst wordt verscheept naar Azië om daar gepeld te worden. Dat is een omweg van 12.000 kilometer! Dit zijn onnodige veel voedselkilometers. Door de cashewnoten lokaal te verwerken komt een einde aan de omreiscashews.

Krokante Caeser Salade met Cashew

Een traditioneel gerecht in 'n heerlijk krokant jasje. Lekker voor bij een bqq, als bijgerecht of voor tijdens de lunch. Met de Fairtrade WayToGo cashewnoten van Lidl geef je dit recept een extra bite.
Aantal personen
-
+

Boodschappenlijst

Aan de slag!

Aan de slag!

Bereidingstijd
50
|
2 personen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  2. Snijd de (vega)kipfilet in gelijke repen.
  3. Voeg de cashewnoten toe aan een keukenmachine en mix tot een fijne kruimels. Doe dit in een schaaltje en roer hier de paprika-, uien- en knoflookpoeder doorheen samen met wat peper.
  4. Klop in een ander schaaltje het ei los en doe in een derde schaaltje het kokosmeel. Roer door zodat er geen klontjes inzitten. 
  5. Haal de kipreepjes eerst door het kokosmeel heen, dan door het ei, laat een beetje uitlekken, en haal ze vervolgens door het cashew-mengsel. Druk een beetje aan zodat het blijft plakken. Herhaal dit met alle kip en leg op de bakplaat.
  6. Spray wat olijfolie over de kipvingers en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin kleuren en gaar zijn. 
Laura Supervood