Dit is niet zomaar een ijsje! Dit is een Nice Cream: minder vet, minder suiker en superrr nice met de smaak van hazelnoot en cookie. Hiervoor gebruiken we de golden rolls van Action. Niet alleen omdat ze nice zijn maar ook nog eens Fairtrade! Het perfecte recept voor een warme zomerse dag dus.
(Doe dit een dag van tevoren) Pel de bananen en snijd deze in plakjes. Voeg alle gesneden plakjes banaan in een vriezerbestendig zakje en laat de bananen 1 nacht in de vriezer.
Voeg de bevroren banaan toe aan een stevige blender of keukenmachine. Voeg hier een theelepel kaneel aan toe. Voeg tijdens het blenden tot 3 eetlepels kokosmelk toe om de bananen goed glad te krijgen. Zodra je een mengsel krijgt dat lijkt op roomijs kun je deze overgieten in een bakvorm.
Snijd de hazelnoten en chocolade in kleine stukjes. Breek dan ook een handvol Golden Rolls in stukjes en voeg dit allemaal toe aan de nice cream. Meng dit goed door met een lepel en dek de nice cream af met vershoudfolie.
Plaats het nice cream mengsel terug in de vriezer voor ongeveer 2 uur. Hierna kun je er bolletjes uit scheppen en deze op een hoorntje of in een bakje serveren.
Verwarm ondertussen 3 eetlepels hazelnotenpasta in de magnetron tot het vloeibaar is.
Garneer de nice cream met de vloeibare hazelnotenpasta, steek een hele golden roll in het ijsbolletje en genieten maar!
'Ik leef zoveel mogelijk waste free en doe alles met 'planetfirst' in mijn gedachten.'
Mina (Lifewithmina_com) is moeder van twee kids en fotografe. Bakken is haar second nature. Het liefst maakt ze koolhydraatarme, suikervrije, eiwitrijke en soms ook wel vegan recepten.