Vorige
Alle recepten
Volgende
Diner
Kokos rijst met sweet & spicey kipballetjes
Kokos rijst met sweet & spicey kipballetjes
Aantal personen
-
+
Boodschappenlijst
Aan de slag!
Aan de slag!
Bereidingstijd
30-40 minuten
|
4 personen
Kook de rijst samen met kokosmelk en water in een grote pan. Breng het op smaak met wat zout.
Roer tussendoor de rijst een paar keer goed zodat het niet op de bodem van de pan blijft plakken.
Als al het vocht is opgenomen, zet het vuur uit en plaats een deksel op de pan zodat de rijst verder gaat stomen.
Meng in een kom het kipgehakt, gesneden lente ui, gehakte koriander, knoflook, gember en worcestershire sauce. Breng het op smaak met zwarte peper.
Rol 10-12 balletjes kipgehakt.
Doe wat olie in een koekenpan en bak de kipballetjes goudbruin aan beide kanten.
Meng in een kommetje voor de soja saus, sesamolie, sweet chili saus, honing, sesamzaadjes, knoflook, gember en water en meng goed door.
Blus de kipballetjes af met de saus.
Meng de maiszetmeel met water en giet het over de saus.
Kook de saus tot het in dikt.
Serveer met pandan kokosrijst en mango salsa.
Deel dit recept
Print recept