Als er één recept FAIRy hoog op je baklijst zou moeten staan is dat een echt lekker fudge brownie recept! Enuhh.. dan bedoelen we natuurlijk zo'n brownie waar je van gaat watertanden. Laat dat nou precies het geval zijn bij deze overheelijke fudge brownie met aardbeien en Verkade chocolade ganache. 100% Fairtrade chocolade en 100% smullen!
Aantal personen
-
+
Boodschappenlijst
Aan de slag!
Aan de slag!
Bereidingstijd
20 minuten
|
5 personen
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een vierkante (brownie) bakvorm in en bekleed met bakpapier.
Smelt de boter en pure chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg de cacao poeder aan het gesmolten mengsel toe en roer goed door.
Klop de eieren, suiker, vanille extract en zout met een (hand)mixer op hoge snelheid tot lichtgeel en tot het verdubbelt in volume. Meng met een spatel de bloem erdoor.
Giet het beslag in de bakvorm en bak het af in een voorverwarmde oven op 175°C 30 minuten, laat het afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koelkast*.
Maak de chocolade ganache topping door de slagroom samen met de melk chocolade te smelten in de magnetron (2x 30 sec) en roer goed door.
Verdeel de gehalveerde aardbeien over de brownie en giet de chocolade ganache erover.
Plaats 30 minuten in de koelkast om de ganache te laten opstijven.
Snijd de brownies in 9-12 gelijke stukken.
*Deze brownies zijn heel fudgy, houdt er dus rekening mee dat ze een nacht in de koelkast moeten uit te harden.
Recept van: Muna Haajibaana
'Ik ben echt gek op chocolade en koffie, maar wel Fairtrade chocolade en koffie.'
Muna (@tothemoen) is food/product fotograaf en recept ontwikkelaar. Haar recepten zijn makkelijk en lekker, want met een druk gezinsleven heeft ze niet altijd de tijd om lang in de keuken te staan.