Tussendoortjes

Crispy Chocolade-Abrikoos Haverrepen

Wist je dat...
alle cacao in Verkade chocoladeletters, -repen én koekjes Fairtrade gecertificeerd is?
Ontdek meer
Wist je dat...
alle cacao in Verkade chocoladeletters, -repen én koekjes Fairtrade gecertificeerd is?
Ontdek meer

Crispy Chocolade-Abrikoos Haverrepen

Crispy witte chocolade-abrikoos haverrepen. Klinkt fancy, toch? Maak je geen zorgen, dit recept is supereenvoudig en ongelooflijk lekker. Het is de perfecte combinatie van zoet, knapperig. Afijn, dit recept is gewoon FAIRrukkelijk!
Aantal personen
-
+

Boodschappenlijst

Aan de slag!

Aan de slag!

Bereidingstijd
25 min. + een nachtje opstijven
|
12 personen
  1. Ontpit de dadels.
  2. Doe deze samen met de cashewpasta, honing en kokosolie in een keukenmachine. Mix tot een glad geheel.
  3. Doe er vanille aroma, kaneel, zout en havermout bij en pulseer dit er kort doorheen. De havermout hoeft niet helemaal fijngemalen te zijn, tenzij je dit zelf wel wilt.
  4. Doe het mengsel in een kom.
  5. Hak de witte chocolade en gedroogde abrikozen in kleine blokjes. Doe dit samen met de gepofte rijst in de kom en kneed er met je handen doorheen.
  6. Verdeel het mengsel over een siliconen muesli-repen vorm met losse repen of gebruik 1 grote vierkante of rechthoekige bakvorm bekleed met bakpapier (en snijd na het opstijven zelf in repen).
  7. Zet de repen een nachtje in de koelkast.
  8. Haal ze voorzichtig uit de vorm.
  9. Bewaar de repen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Serveertips!

Verpak ze in een stukje bakpapier met een touwtje er omheen om ze gemakkelijk mee te nemen als snack on the go. Een echte liefhebber van witte chocolade? Smelt dan wat witte chocolade en verdeel dit over de bovenkant van de repen heen.